Ga naar de inhoud

26-27-28 juni NK AB junioren

Wedstrijden > Zomer 2015 > Uitslagen Juni 2015
4 Medailles voor atleten uit Twente

Dit weekend vonden de Nederlandse Kampioenschappen voor AB junioren plaats in Breda georganiseerd door Sprint. 1000 jonge topatleten in de leeftijd van 14 t/m 19 jaar uit heel Nederland op jacht naar medailles op 18 verschillende atletiekonderdelen. De mooie atletiekbaan van atletiekvereniging SPRINT in het zuiden van Breda vormt het strijdtoneel van dit NK voor de komende twee jaar.

In totaal deden er 15 atleten mee uit het oosten

Jorieke Korenromp (MPM) Meisjes A
[image:image-16]Op zaterdag werden de series gelopen. Met een tijd van 56,98 sec in de derde serie werd eenvoudig gewonnen en energie gespaard op voor de finale. De finale werd een waar spectakel stuk met 4 snelle meiden die allemaal voor goud gingen. Elisabeth Paulina van Rotterdam atletiek won deze finale met een tijd van 54,42 sec. Deze tijd was snel genoeg om naar het europees jeugdkampioenschap gestuurd te worden. Tweede werd Kim Rossen van AV'34 die haar persoonlijk record verbeterde met 1,7 sec naar 54,85 sec. Korenromp pakte een mooie glanzende bronzen medaille want ze liep naar een persoonlijk record van 55,28 sec (was 55,90 sec)Danaid Prinsen werd vierde met 55,85 sec. Deze 4 snelle meiden probeerden aan het einde van de dag nog een limiet voor de EJK in Zweden te lopen op de 4x 400 meter maar zagen de tijd stoppen net boven de limiet 3,44,34 min (limiet 3,44) en moeten nu wachten op clementie van de atletiekbond.

Siem Sikkenga (MPM) Jongens A

[image:image-17]Zaterdag werd begonnen om 11.36 uur met de series van de 100 meter. Sikkenga liep heel ontspannen naar 11,11 sec. In de halve finale om 14.28 uur was de wind flink aangetrokken en werd er 'slechts' 11.43 sec gelopen met een tegenwind van -5,5mps. In de finale was er een lichte tegenwind van -0,3 sec maar een tijd van onder de 11 sec was iets teveel gevraagd. Met 11.16 sec werd Sikkenga 5e achter Rodrigo Willy Broer van Daventria die won in 10,89 sec en Chidel Cecilia van Atverni die 10,97 sec liep.
Op zondag won Sikkenga zijn serie op de 200 meter met een nieuw clubrecord van 21,86 sec. In de finale liep hij wederom deze tijd maar nu kwam Sikkenga als derde over de meet, genoeg voor een bronzen medaille. De nummers 1 en 2 van de 100 werden nu ook 1 en 2 op de 200 met tijden van 21.42 sec en 21.85 sec.

Sander Klaver (MPM) Jongens A
[image:image-18]Sander Klaver beleefde als eerste jaars A junior een uitstekend kampioenschap. Klaver ging met 3 persoonlijke records en een top 5 klassering bij het kogelslingeren uiterst tevreden naar huis. Klaver verbeterde zijn persoonlijke record zaterdag bij het discuswerpen van 36,94 meter naar 37,21 meter en een 15e plaats in de eindrangschikking.
Bij het kogelstoten was de klassering nog iets beter, 12e, met een worp van 11,68 meter verbeterde hij zijn persoonlijke record met 8 cm. Op de zondag kwam Klaver met een constante serie worpen met als verste 37,09 meter goed voor de 5e plaats op het Nationaal Kampioenschap

Ruben Smink (MPM) Jongens B

[image:image-1] Het kogelslingeren van de jongens B begon zaterdagochtend om 10:55 uur. Smink liet een beste slinger noteren van 46,38 meter en hiermee bleef hij slechts 8 cm achter zijn persoonlijke record. Dit leverde hem als eerste jaars junior B een vierde plaats op. De nummers 1 en 2 bij de junioren C van vorig jaar bleven steken op een 5e en 6e plaats.
Bij het kogelstoten ging het op de zondag iets minder. Met een beste worp van 12 meter 17 bleef hij een meter achter op zijn persoonlijk record en werd hiermee 17e in het algemeen klassement.

Sophie den Ouden (MPM) Meisjes A
[image:image-12]Lang werd er getwijfeld of ze mee ging doen maar op het allerlaatst werd er toch afgemeld voor de 400 meter horden. Den Ouden bleek onvoldoende hersteld van haar voetblessure en twijfelde sterk aan haar conditie. Een tijd van 68,89 sec bleek genoeg te zijn voor een finale plaats op zaterdag.

Minerva Bron (MPM) Meisjes A
[image:image-2]
In de series werd al een persoonlijk record gelopen van 58,41 sec. In de finale liep Bron nog iets sneller en liet een tijd noteren van 57,94 sec en zag in haar ooghoeken clubgenote Jorieke Korenromp naar het brons gaan. Bron werd met deze tijd 6e

Carlijn ter Laak (AC Tion) Meisjes A

[image:image-13]In de serie van de 100 meter liet Ter Laak 12,56 sec noteren tegen 12,53sec voor Tasa Jiya van Lycurgus(zie foto). Ook in de halve finale was er een tegenwind (-0,8mps) en daar ging het een fractie sneller in 12,46 sec. In de finale kon Ter Laak niet dat beetje extra brengen en dat resulteerde in een tijd van 12,61 sec en een achtste plaats.
Op zondag ontspon er een geweldige verspringwedstrijd met venijn in de staart. Net als indoor stond Ter Laak met een afstand van 5,70 meter eerste na de eerste poging. In de tweede ronde wist Ter Laak zich te verbeteren naar 5,75 meter en zag daar Myke van de Wiel voorbij komen (5,79 meter). In ronde drie kwam Ter Laak weer verder, nu 5,78 meter maar nog steeds tweede. In ronde 4 sprong van de Wiel naar 5,83 meter en ook Ekelmans sprong in ronde 5 verder naar 5,79 meter. Ter Laak op de derde plaats springt in ronde 5 naar 5,88 meter. Een winnende dachten velen maar in ronde 6 springen zowel Astrid Ekelmans van Hollandia en Lianne van de Krieken naar fantastische persoonlijke record (5.96 meter en 5.91 meter). De laatste poging van ter Laak was 5,82 meter (nog voor de balk afgezet). Tevreden met een Persoonlijk, Club en Twents record kon de afreis beginnen naar Enschede.

Tobias Bakx (AC Tion) Jongens A

[image:image-9]Bij het hoogspringen ging het in de eerste poging op 1,80 en 1,85 meter. Voor de 1.90 meter had Bakx een tweede poging nodig. Daarna ging het 3 x mis op 1,95 meter (3e plaats had 1,95 meter) Bakx die tijdens het springen toch weer last kreeg van de hamstring werd 7e in het algemeen klassement en moest noodgedwongen de 110 meter horden op zondag aan zich voorbij laten gaan.

Sergio Ruiz Lopes (AC Tion) Jongens A
[image:image-19]Op zaterdag kwam Ruiz Lopez bij het verspringen niet in de buurt van zijn persoonlijke record van 6,28 meter van eerder dit seizoen. Het meetlint kwam tot 5,62 meter en dit betekende een elfde plaats.
Op de zondag kwam hij tot slechts 1 geldige poging bij het onderdeel hink stap sprong. Met een afstand van 12,07 meter werd hij hier achtste van Nederland.

Wilbert Dennekamp (AV Rijssen) Jongens B
[image:image-6]
Op de 800 meter kwam Wilbert Dennekamp tot een tijd van 2.02.97 sec in de tweede serie. Met een tijd van 2.00.94 bleek de tijd te zijn voor een finale plaats. Wel betekende deze tijd een snellere tijd dan waarmee Dennekamp dit kampioenschap was ingegaan.
Bij het speerwerpen kwam Dennekamp niet in de buurt van zijn persoonlijke record van eerder dit jaar, 51,46 meter. Met een worp van 45,85 meter werd de rijssenaar elfde.

Marc Averesch (AV Rijssen) Jongens A
[image:image-0]
In de derde serie werd er aardig doorgelopen. De mannen met de snelste tijd onder de 2 minuten in serie 3 gingen allen door Averesch werd in zijn serie 6e met een tijd van 2,01,37 sec en hiermee bleef hij nipt achter op zijn persoonlijke record.
Op de 400 meter werd Averesch uitgeschakeld in de series. Met een tijd van 54,93 sec was hij niet tevreden.

Sanne Averesch (AV Rijssen)
[image:image-14]
De achtste plaats was voor Averesch het hoogst haalbare. Met een tijd van 11.47.81 min  bleef ze 16 seconden van haar persoonlijke record verwijderd

Yvet Maathuis (Iphitos) Meisjes B
[image:image-20]De clubrecordhoudster van Losser met 36,53 meter deed voor het eerst mee aan het Nationale kampioenschap. Maathuis wierp voor de tweede keer dit jaar over de 35 meter (35,58 meter) en behaalde hiermee een 14e plaats.

Norwien Bruinsma (Atletics) Meisjes B
[image:image-8]

Voor Bruinsma was het vooral ervaring opdoen tijdens haar eerste nationale kampioenschap. In baan 2 op de 200 meter liep Bruinsma haar persoonlijke record aan diggelen (was 28,78 sec wordt 28.18 sec)
Bij het speerwerpen waren er twee ongeldige worpen en een worp van 28,77 meter waarmee ze 18e werd op het NK

Marijke Esselink (Archeus) Meisjes B

[image:image-21]Iedereen die in de top drie eindigde sprong een persoonlijk record bij het verspringen van de Meisjes B. Esselink belandde met een beste poging van 5,17 meter net niet in de finale (beste 8), hiervoor werd 5,24 meter gevraagd.
In de series van de 100 meter liep Esselink met -1,2 mps windtegen naar ee goede 12,79 sec. In de halve finale ging het met 12,68 sec en -2,0 tegen nog iets harder maar de tijd bleek 0,03 sec te langzaam te zijn om in de finale te mogen lopen.
Bij het hoogspringen gingen 1,55 en 1,60 meter zonder foutpoging maar op 1,65 meter ging het mis, wat Esselink een achtste plaats opleverde.
Op de 100 meter horden werd scherp gelopen. De Nederlands Kampioene indoor op de 60 meter horden maakte geen fouten in de serie (14,32 sec) en ook in de finale werd oude bekende Emma Oosterwegel opzij gezet met een mooie tijd van 14,23 sec en -1,0 mps tegenwind. Oosterwegel behaalde 3 zilveren medailles dit toernooi.
Esselink gaat ook dit NK wederom met een gouden medaille naar huis en dat als eerste jaars B juniore.